Екскурсія до Веселих Боковеньок

18 жовтня 2018 року учні 5 та 6 класу разом із своїми класними керівниками відвідали дендропарк "Веселі Боковеньки"

Унікальний у своєму роді дендрологічний парк «Веселі Боковеньки» був закладений в 1893 році великим знавцем паркової мистецтва Миколою Давидовим. Екскурсоводи розповідають, що на створення цього природного дива Миколи надихнуло нерозділеного почуття любові до сусідки Ганні. У ті роки територія нинішнього парку представляла собою голі малородючі схили долини річечки Боковенька з невеликим чахлим гаєм. Але з роками у Веселих Боковеньках були створені п'ять основних краєвидів, як би відтворюючи в мініатюрі природний ландшафт певної географічної зони.

У 1940 році парк перетворений у державний заповідник він і в даний час займає площу більше 500 га. Зараз охороняються раніше закладені науково-дослідні ділянки, доглядають за ними, вирощують посадковий матеріал лісових та декоративних порід. Ведеться робота з вирощування найкращих сортів фундука, виведених науковцями для реалізації в різні регіони України та вирощування прищеплених саджанців горіха грецького.

Лірично і натхненно виглядають пейзажі, ефектно доповнюється довгими містками через річку і очеретяними зарослями по берегах. Серед цього розмаїття можна побачити оцтове дерево, гінкго дволопатеве, тис ягідний, червоний дуб, ялину конусовидну, неймовірно красиву колекцію бузку, берези, барбарис, жимолость татарську, сніжноягідник, самшит вічнозелений, ялину звичайну, сосну веймунтова та багато іншого. Це прекрасне місце підходить для того, щоб насолодитися природою, відпочити, прогулятися пішки або на велосипеді. Це місце є чудовим об’єктом для екскурсії школярів.


Галерея "Веселі Боковеньки"

Кiлькiсть переглядiв: 467

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.