Майбутнє лісу у твоїх руках

Мабуть немає людини, яку б не приваблювали ліси, гаї, окремі незвичайні чи визначні дерева. Цей зелений світ – невичерпна наснага, джерело бадьорості й здоров’я для всіх.

Живучи серед краси, створеної природою, ми сприймаємо її як щось звичайне, навіть інколи не помічаємо. А якщо і помічаємо, то не замислюємось над її вразливістю і безпомічністю перед людством.

Долинський район є частиною Кіровоградської області, яка межує з сусідніми посушливими південними регіонами України. Важко уявити яку неоціненну екологічну та господарську користь дає невеликий мішаний Гурівський ліс та лісозахисні смуги, що ростуть в нашій місцевості. Це, перш за все, підтримка важливого для нас кисневого балансу в атмосфері, затримання снігового покриву на сільськогосподарських угіддях, зміцнення схилів балок від змивання грунту та утворення ярів, зменшення втрат вологи на полях внаслідок весняно – літніх суховіїв. Лісовий масив потребує постійного людського догляду, а з роками - повного або часткового відновлення.

Догляд за лісовими насадженнями в Долинському районі здійснює ДП «Долинський лісгосп». Нерідко до своєї благородної справи лісгосп залучає молодших помічників, а саме школярів. Як завжди, на прохання директора лісового господарства Станіслава Петровича Коваленка, учні Гурівської школи долучились до важливої справи – збору жолудів дуба - однієї з основних лісоутворюючих порід лісу. Хто не мріяв сонячним осіннім днем помилуватися розсипами золотавого листя серед могутніх та розлогих красенів – дубів Гурівського лісу. Юним лісівникам нашої школи пощастило зробити дві корисні справи відразу: осягнути неповторну красу осіннього лісу та допомогти лісовому господарству в зборі насіння дубів. Протягом усього перебування в лісі нас консультував та супроводжував лісничий Гурівського лісу Варенюк Віталій Олександрович, який своїм власним прикладом показав нам, юним лісівникам, до якої важливої справи ми долучилися.

Співпраця лісгоспу та шкільного лісництва - це шлях поступового пізнання природи та виховання екологічної свідомості молодшого покоління. Робота в лісі дала нам багатогранне щастя, яке полягає в тому, щоб полюбити природу і стати в ній творцем. Ми насолодилися красою навколишнього світу і долучилися до створення її для інших.

Юні лісівники Гурівської школи

/Files/images/IMG_20181010_101754.jpg

/Files/images/IMG_20181010_100636.jpg

/Files/images/IMG_20181010_115624.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 442

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.